images/sample/slideshow/logo-loading.png

تالار گفتمان

سوالات خود را جست و جو کنید و اگر جوابی نیافتید، با ایجاد یک بحث جدید، از دیگران راهنمایی بگیرید
فناوري نانو چيست؟
اولين جرقه فناوري نانو در سال 1959زده شد که در اين سال ريچارد فاينمن اين ايده را مطرح ساخت که در آينده اي نزديک مي توانيم مولکول ها و اتم ها را به صورت مستقيم دستکاري کنيم. واژه اي فناوري نانو اولين بار در سال 1947 توسط استاد دانشگاه توکيو به رباتها جاري شد.

1-کاربردهاي فناوري نانو در صنايع غذايي

1. بسته بندي مواد غذايي
2. افزايش مدت ماندگاري
3. غني کردن غذاهاي کم چرب به کمک فن آوري نانو


2- اهميت بسته بندي مواد غذايي

1- بسته بندي چهره کالاست و به همراه موارد مانند طرح و نام تجاري و کيفيت به نحوي با هم ترکيب مي شوند تا کالا به راحتي معرفي شود.
2- بسته بندي در واقع اولين ارتباط مشتري با محصول است و تا حد زيادي وظيفه ارائه يک تصوير ذهني مطلوب از کالا را بر عهده دارد.
3- بسته بندي محصول را از صدمات فيزيکي و آلودگي ها حفظ مي کند.


3- کاربردهاي فناوري در بسته بندي و حفاظت از محصولات

1. نانو کامپوزيت هاي مغناطيسي مورد استفاده در حسگرهاي برچسبي
2. نانو کامپوزيت هاي پليمري کلي ( خاک رس) براي بهبود ويژگي هاي عايقي
3. پلاستيک هاي جديد براي استفاده در بطري ها با خواص عايق در برابر اشعهUV و نفوذ گازها
4. برچسب هاي RFID
5. نفوذ ذرات پرکننده پليمرها
6. نانو با کدها و برچسب ها جهت بسته بندي و محافظت مقادير کم
7. ارتقاي دوام و قابليت استفاده و بست بندي پلاستيک ها
8. روکش هاي با نانو کامپوزيت هاي پليمري و نانو اليافي
9. نانو مواد افزوني براي بهبود عملکرد( استحکام، مقاوم به آب،جذب،رسانايي و ....)
10. کاغذ و يا پلاستيک هاي با قابليت حسگرها
11. نانو کدهاي ساخته شده از مواد کاغذي و يا پلاستيک هاي براي شناسايي و تأييد اهداف
12. بسته بندي هوشمند

4- کاربرد نانو در صنعت بسته بندي

بسته بندي محصول را از صدمات فيزيکي و آلودگي ها حفظ مي کند بنابراين با توجه به ويژگي ها آنتي ميکروبيال توليدات نانوسيد ، يکي از مهمترين کاربردهاي آن در صنايع بسته بندي مي باشد . از اين رو توليد بسته بندي هايي با کارايي وسيع موثر در برابر انوع ميکروارگانيسم ها بويسله تکنولوژي نانو سيد مي تواند باعث افزايش عمر مفيد و ماندگاري دراز مدت محصولات شود. « با قرار دادن محصول در بسته بندي انتي ميکروبيال از آلوده شدن محصول با عوامل ميکربي جلوگيري مي شود.»


5- مزاياي بسته بندي آنتي ميکروبيال ( نانو سيد)

1. از ايحاد ضايعات در حين حمل و نقل و نگهداري جلوگيري مي کند.
2. با قرار دادن محصول در بسته بندي مناسب از آلوده شدن محصول با عوامل ميکروبي جلوگيري مي شود.
3. با دارا بودن خاصيت راديکال هاي آزاد ، مواد غذايي و محصولات کشاورزي بسته بندي شده با نايلون يا فيلم هاي انتي ميکروبيال سالم مانده و از ماندگاري بيشتري برخوردار خواهند بود.
4. نانو سيد سمي نمي باشد و عوارض سموم شيميايي خطرناک را ندارد.
5. افزايش ماندگاري محصول


6- فن آوري نانو در افزايش مدت زمان ماندگاري نگهداري غذا

يک ظرف پلاستيکي که در آن از نانو ذرات نقره استفاده شده است. مواد غذايي را در طولاني مدت کاملاً تازه نگه مي دارد اين ظروف قادرند مواد غذايي ميوه ، سبزي، دارو ، نان ، پنير ، سوپ ، سس و گوشت را در طولاني مدت بدون تغيير در رنگ ، مزه و خواص غذايي شان نگهداري کند و نسبت به ظروف معمولي ماده غذايي را سه تا چهار برابر تازه تر نگهداري کنند.
  1. ziba koloei
  2. کتب ها ، مقالات و جزوه های آموزشی
  3. دوشنبه, 02 شهریور 1394
  4.  اشتراک
هنوز نظری قرار داده نشده است


پاسخی ارسال نشده است
همچنین این پست قفل است و امکان ارسال نیز وجود ندارد
ham
javidan
faranovin2
nabisa
nbt.p
pol
tat
ayande
 
 
Top
آیا به تازگی با مجموعه اِپرا آشنا شده اید؟ آیا تمایل دارید اطلاعات بیشتری از ما داشته باشید؟ More details…